LGBT+ geschiedenis: Zakdoekje leggen, niemand zeggen

In de laatste paar jaren hebben we steeds meer modetrends uit de jaren 70 en 80 terug zien verschijnen in het straatbeeld. Grote fashionlabels brengen nu relikwieën terug zoals de lange jurken en mom jeans.

Afgelopen mei kwam Levi’s met dit beeld voor de draad, met daarop een marineblauwe zakdoek uit de linker kontzak van het model, geïnspireerd door de AIDS Memorial Quilt, om hun aankomende Pride Collection te promoten. 100% van de opbrengst van de Levi’s Pride Collection gaat naar goede LGBT+ doelen, wat absoluut iets is om optimistisch over te zijn. Maar of Levi’s door heeft wat voor implicaties de trend van zakdoeken uit kontzakken heeft, vraag ik me af.

Even een snelle waarschuwing dat deze blog íéts explicieter is dan normaal. Ik heb links naar extra informatie in het artikel gezet, maar geef daarbij het advies deze niet bij je oma thuis aan te klikken.

De zakdoekcode is laat 1970 tot vroeg 1971 in New York City tot stand gekomen. Een journalist van The Village Voice maakte in een artikel een grapje over hoe het duidelijker en makkelijker zou zijn om je seksuele voorkeuren te laten zien met zakdoeken dan met de sleutels die voorheen werden gebruikt. En het bleek ook echt zo te zijn! Tot op de dag van vandaag wordt deze code gebruikt door vele LGBT+ mannen en vrouwen om te laten zien wat zij lekker vinden.

Het zou natuurlijk niet echt een code zijn als marineblauw de enige mogelijke optie was. Er zijn zelfs nog veel gedetailleerdere tabellen, maar voor dit artikel heb ik ervoor gekozen om de meest voorkomende zakdoeken eruit te lichten. Wat echter niet in deze tabel staat, maar wel belangrijk is, is het feit dat de mensen die de zakdoek links dragen liever de “top” zijn, en mensen die de zakdoek rechts dragen liever de “bottom” zijn. Natuurlijk vallen de zakdoeken ook te combineren als je meer dan een ding leuk vindt!

Kleur Betekenis
     Zwart S&M
     Blauw (Donker) Anale sex
     Blauw (Licht) Orale sex
     Bruin Scat
     Groen Prostitutie
     Grijs Bondage
     Oranje Alles is goed
     Paars Piercing
     Rood Fisting
     Geel Watersports

Wat we dus uit de foto van Levi’s en deze tabel op kunnen maken, is dat het model houdt van anale sex en graag topt.

Dus, alle lieve, hippe allies, doe alsjeblieft goed onderzoek voordat je zomaar een Levi’s zakdoek aan je broek hangt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: