The Meeting: Yaoi uit de lage landen

The Meeting is een BL doujinshi van Nederlands schrijfster en illustrator Coco Ouwerkerk, en is een van mijn persoonlijke favorieten. De strip vertelt het verhaal van een meerman en een faun die verliefd worden, en alle gekkigheid die daarop volgt.

The Meeting en het vervolg Under The Sea (ook in het boekje aanwezig!) zijn stille strips, dus alles dat naar de lezer gecommuniceerd gebeurt puur door de illustraties; een slimme zet, want op deze manier kan iedereen van deze strip genieten zonder taalbarrière.

Hoewel dit soort strips moeilijk kunnen zijn om te maken, maar deze relatief kleine verhalen met weinig behoefte aan een expositie dump, lenen zich daar perfect voor.

De stijl waarin de strip is getekend is schattig en is ondanks het feit dat de strip (net als het gros van doujinshi) in zwart-wit is gemaakt zeer uitnodigend om te lezen. De full-color kaft helpt daarnaast heel goed bij het neerzetten van de sfeer.

2017-08-11 19.07.40

Mijn enige minpuntje aan het tekenwerk in het boek is dat het tweede deel, Under The Sea, er een beetje gehaast uit zien in vergelijking met het eerste deel. Zo heeft The Meeting inktlijnen, en is ‘gekleurd’ met aquarellen, terwijl Under The Sea volledig in potlood is gedaan, en de onderliggende schetsen volledig zichtbaar zijn.

Dat neemt echter niet weg hoe dynamisch en expressief de personages zijn. Daarbij vertelt Under The Sea een groter, spannender verhaal met meerdere illustraties per pagina, wat het makkelijker maakt om de afwerking te vergeven.

The Meeting en Under The Sea zijn verhalen over onvoorwaardelijke liefde (op eerste gezicht) die alle lof waard zijn. Daarom geef ik deze strip een ruime 8!

Om zelf de verhalen te lezen kun je helemaal gratis Coco’s Tapas bezoeken, of het boekje (met of zonder extra 18+ bundeltje) kopen in haar Etsy shop, óf aan haar tafel op Abunai van 25 tot en met 27 augustus.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: